top of page

Grupo

Público·95 miembros

Militar Mitraliera LINKTotul s-a întâmplat seara trecută, puţin după ora 20, în unitatea militară din Mamaia Sat. La adăpstul întunericului, cu un plan bine la punct, un bărbat a tăiat sârma ghimpată de deasupra gardului garnizoanei şi a sărit în curte. Cu cagulă şi un cuţit în mână, l-a pândit pe unul dintre militari, a profitat de un moment de neatenţie al acestuia şi l-a atacat. Ca într-un film de acţiune, a urmat o luptă corp la corp, însă militarul a fost imediat pus la pâmânt. L-a rănit la una dintre mâini şi i-a răsucit braţele la spate. I-a smuls mitraliera, i-a luat 30 de cartuşe şi a fugit. Culmea, a ieşit pe poarta unităţii fără să-l vadă nimeni.
militar mitralieraConstantin Spînu, purtător de cuvânt MApN: La nivelul tuturor unităţilor militare, conducerea Ministerului Apărării Naţionale au dispus de urgenţă măsuri de întărire a serviciilor de pază şi verificarea planurilor de pază şi apărare a obiectivelor.


Între timp, anchetatorii încearcă să afle mai multe despre atacator şi conturează ipoteze. Cel puţin patru scenarii sunt luate în calcul până acum. Individul să nu existe, iar militarul să fi construit întreaga poveste pentru a-şi acoperi o eventuală pierdere a armei. Cineva să fi furat arma pentru a comite o nenorocire ori, la fel de probabil, să fie un om din interior care să vrea să arate vulnerabilitatea sistemului şi să testeze reacţia autorităţilor.


"Strada din Mamaia Sat, unde se află unitatea militară, este blocată în acest moment. Acces pe aici au doar celor care locuiesc în zonă, dar şi forţele de ordine", transmite corespondentul Observator Andreea Filip.


"Există un gard al unităţii este acum militare, mai mult unul imaginar, un gard ca în anii 80, din sârmă ghimpată sprijinite in niste araci de beton ca la vita de vie în perioada comunistă", spun oamenii din zonă.


Surse Observator spun că militarul rănit nu ar fi fost consecvent în declaraţii când a fost dus la audieri şi s-ar fi încurcat în povestiri. Scafandrii urmează să ia la puricat canalul de apă din apropiere pentru a vedea dacă nu cumva arma a fost aruncată acolo.


Tancurile, introduse în acest război de englezi și-au arătat efectele psihologice asupra militarilor și capacitatea lor de a trece peste diferite obstacole antiinfanterie: șanțuri, sârmă ghimpată.


Rezultatele inițiale ale utilizării tancurilor au fost neconcludente, problemele tehnice numeroase (și lipsa de răbdare a consiliului militar) cauzând multe pierderi de vehicule în luptă. Desfășurarea în grupuri mici a micșorat valoarea și impactul tactic. Forțele germane au suferit tactic un șoc inițial și erau lipsite de arme contra tancurilor, dar în curând ele au descoperit muniția antitanc și folosirea de tranșee mai late pentru a limita mobilitatea tancurilor britanice.


Între sfârșitul anului 1914 și începutul anului 1918, Frontul de Vest abia s-a mutat. În mod ironic, începutul sfârșitului pentru Germania a început cu un avans german imens. În 1917, când Rusia s-a predat după Revoluția din Octombrie, Germania a fost capabilă să mute mai multe trupe pe Frontul de Vest. Utilizarea de noi tactici de infiltrare dezvoltate de Oskar von Hutier, germanii au avansat câțiva zeci de kilometri între martie-iulie 1918. Aceste ofensive au arătat că mitraliera, sârmă ghimpată și tranșeele nu au fost singurul obstacol în război mobil.


During the 1980s, the United States Army acquired a number of AIM md. 63s from an unidentified nation which had received Romanian military aid; these were used to simulate AKMs by its opposing force (OPFOR) units during training exercises.[4] The AIM md. 63s were also used by the United States Marine Corps for weapons familiarization courses.[5] The Provisional Irish Republican Army (IRA) used AIM md. 63s during the Troubles; these were apparently received as military aid from Libya.[6] Following the official cessation of hostilities in Northern Ireland, the rifles continued to be used by republican dissidents in attacks such as the Massereene Barracks shooting.[6]


Vast numbers of surplus or redundant PM md. 63/65s were disposed of from Romanian military stocks following the Romanian Revolution and sold overseas, making the weapon type increasingly prolific around the world.[4]


Un militar sud-coreean a tras, din greşeală, cu mitraliera, în apropierea frontierei cu Coreea de Nord şi a obligat astfel armata sud-coreeană să avertizeze Phenianul că este vorba despre un tir involuntar, scrie duminică agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, relatează AFP.


Era un pistol mitralieră AK de calibru 7,62, lung de aproape un metru. În ciuda amplelor căutări la care, timp de aproape patru luni, au participat militari, polițiști, jandarmi, nu a fost găsită, semn că verificările au fost superficiale, spun acum anchetatorii.


Parchetul Militar l-a trimis deja în judecată pe militarul deposedat de arma pentru încalcare de consemn. Iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a deschis dosar penal pentru agresiune împotriva santinelei și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. In rem, adică pentru faptă, deocamdată.


Individul, care avea fața acoperită cu o cagulă, l-a amenințat pe militar cu un cuțit. L-a rănit la mână, i-a smuls pistolul mitralieră încărcat cu 30 de cartușe, a sărit gardul și a dispărut în noapte.


La Constanța, continuă căutările bărbatului care a furat un pistol mitralieră și muniția aferentă de la un militar aflat în serviciu de pază la o unitate a Forțelor Navale. În același timp, militarul care a fost deposedat de armă este audiat de anchetatori. Investigația se anunță greoaie având în vedere că militarul își tot schimbă declarațiile.


După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității.


Conducerea Ministerului Apărării Naționale a dispus de urgență, la nivelul tuturor unităților militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază și verificarea planurilor de pază și apărare a obiectivelor militare.


Un militar de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, sâmbătă seara, în timp ce executa serviciul de pază în unitate, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.


După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a sărit gardul unității, iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii.


Conducerea Ministerului Apărării Naţionale a dispus de urgenţă, la nivelul tuturor unităţilor militare, măsuri pentru întărirea serviciilor de pază şi verificarea planurilor de pază şi apărare a obiectivelor militare.


Deocamdata, santinela este cercetata de Parchetul Militar pentru incalcare de consemn. Și asta pentru ca militarul aflat in paza, in momentul atacului ar fi urmarit pe telefonul mobil o slujba religioasa. Ori el nu avea voie cu telefon in serviciu.


Pe vremea mea cînd am făcut armată ăsta era demult fără centură, epoleți,șireturi și aștepta tribunalul militar după care batalionul disciplinar era casa lui pentru mulți ani,nu că mi-aș dori să revină acele vremuri dar mă întreb ce oameni avem în armata numită profesionista.


În ultimele luni, organizațiile educativ-patriotice de tineret au intensificat pregătirea militară cu folosirea armelor. În același timp, au început să deruleze activități școlare pentru a-și promova practicile. În unele cazuri, școlile merg și mai departe și au propria lor ofertă de pregătire militară, inclusiv instruire în folosirea armelor de foc.


Un militar român aflat în postul de pază la Centrul 110 Comunicații din Mamaia Sat a fost jefuit, fiindu-i furate pistolul mitralieră și încărcătorul cu 30 de cartușe din dotare, prin violență. Agresorul avea o cagulă pe față și, după ce a furat muniția, a sărit gardul unității și a fugit, a informat Ministerul Apărării într-un comunicat pe care îl redăm mai jos integral:


Un militar sud-coreean a tras, din greseala, cu mitraliera, in apropierea frontierei cu Coreea de Nord si a obligat astfel armata sud-coreeana sa avertizeze Phenianul ca este vorba despre un tir involuntar, scrie agentia sud-coreeana de presa Yonhap, scrie stirileprotv.ro


Sa vede ca na ti fost catane nu stiti deosebi o mitraliera de o pusca mitraliera si un pistol mitraliera is TRI lucruri care se manca in tri feluri ce aveti voi in poza e un pistol mitraliera AK 47 calibru 7,62 de CUGIR


Oamenii legii au organizat filtre în Constanţa, dar şi la ieşire din Constanţa, în Mamaia, precum şi în Năvodari, după ce o unitate militară situată în Mamaia Sat, Năvodari, a raportat dispariţia unui pistol mitralieră. Toate maşinile care circulă în Mamaia sunt oprite pentru verificări. Oamenii legii sunt înarmaţi.


În această săptămână, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Lucian Bode au luat parte la expoziția de echipamente militare de la Târgu Mureș, unde au putut mânui mai multe arme. Militarii le-au explicat politicienilor cum se utilizează mitralierele, puștile și pistoalele din dotare.


Militarul a încercat să se lupte cu hoţul, dar acesta i-a furat arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe. Bărbatul a reuşit să fugă sărind gardul unităţii militare, scrie Digi24.ro, citând MApN. 041b061a72


Acerca de

¡Bienvenido al grupo! Puedes conectarte con otros miembros, ...
bottom of page